A A Lettergrootte

Berichten / oproepen van externen

Wilt u uw genetische data of de genetische data van uw kind mee naar huis kunnen nemen? Of juist niet? Doe mee aan mijn onderzoek!

Mijn naam is Matthijs Weier en ik ben stagiair op de afdeling Genetica in het UMC Utrecht. De komende 4 maanden ga ik onderzoeken hoe patiëntbetrokkenheid er in de toekomst uit kan (of zou moeten) zien op het gebied van het beheren van persoonlijke genetische data. Dit kan u helpen, maar ook toekomstige patiënten!

Ik vraag u mee te doen aan een interview dat ongeveer 45 minuten duurt. In dit interview stel ik vragen zoals:

  • Zou u uw genetische data of de genetische data van uw kind zelf willen beheren, bijvoorbeeld op een stickje mee naar huis nemen?
  • Wat zou u dan met deze data willen doen?
  • Ziet u hier ook nadelen in?
  • Hoe denk u over privacy?

Fijn als u aan dit onderzoek wil meewerken!

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact met mij opnemen via m.c.weier@student.vu.nl


Patiëntenvertegenwoordigers gezocht 

Voor haar masterscriptie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Iris Kalkhoven op zoek naar actieve leden en/of professionals die het interessant zouden vinden om geïnterviewd te worden. Dit interview zal gaan over het verschil in vertegenwoordiging van patiëntenorganisaties, de toenemende mate waarin organisaties steeds meer ‘geprofessionaliseerd’ zijn, en hoe je hierbij de stem van de patiënt niet vergeet. Dit onderzoek is van belang om inzicht te krijgen in wat de beste strategie kan zijn die een patiëntenorganisatie kan aanhangen.  Het interview zal ongeveer 45 minuten duren en zal plaats vinden via Zoom. Bij interesse kunt u contact opnemen met Iris Kalkhoven.


Reminder: Webinar Grow It! Corona 29 maart

                                                     

Graag herinneren we je aan de webinar op 29 maart om 16.30, waarin er informatie wordt gegeven over de Grow It! app. Hoe gaat het nu eigenlijk met de jongeren tijdens de corona crisis en hoe kan een app bijdragen aan het welbevinden van jongeren? Op 29 maart deelt het eHealth Junior Consortium de voorlopige bevindingen, vertellen ze hoe de app kan worden ingezet in het onderwijs met behulp van een toolbox en gaan zij het gesprek aan met een panel van experts en jongeren. Inmiddels zijn er al meer dan 200 aanmeldingen. Wil je meer weten of over de Grow It! app en de webinar bijwonen? Schijf je in via onderstaande knop of stuur een bericht naar growit@erasmusmc.nl, en vermeld je naam, e-mailadres en organisatie.

Inschrijven en meer informatie 

Over eHealth Junior Consortium
Het eHealth Junior consortium www.ehealthjunior.nl is een samenwerking tussen het Erasmus MC-Sophia (Prof. dr. Manon Hillegers), de Erasmus Universiteit Rotterdam (Prof. Loes Keijsers), het Universitair Medisch Centrum Utrecht (Dr. Sanne Nijhof), Fontys hogescholen Eindhoven (Prof. Eveline Wouters) en Tilburg Universiteit (Prof. Inge Bongers en Prof. Eveline Wouters) en partners.

>>Berichten / oproepen van externen

Print