A A Lettergrootte

Berichten / oproepen van externen

OPROEP |  30-09-2021 | Ben jij of ken jij iemand die langer dan 20 weken zwanger is, of een kind heeft van minder dan 1 jaar oud? En wil je bijdragen aan de organisatie van prenatale screening? Dan kun je mee doen aan een onderzoek.

Als aanstaande ouders dat willen, kunnen ze hun ongeboren kind laten onderzoeken op een aantal afwijkingen en aandoeningen (zoals het Down-, Pataus- of Edwardssyndroom)De VSOP maakt deel uit van de landelijke organisatie van de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom en lichamelijke afwijkingen.

Het ministerie van VWS heeft adviesbureau AEF gevraagd onderzoek te doen naar de manier waarop deze prenatale screening is georganiseerd. Ze onderzoeken wat in de organisatie hiervan goed gaat en waar het misschien beter kan. Heel belangrijk zijn daarbij de ervaringen van ouders en/of zwangeren en hun partners tijdens de eerste 20-weken van hun zwangerschap, en specifiek met prenatale screening.

AEF wil daarom graag in gesprek met zwangeren en ouders. Wil je meedoen aan één van deze gesprekken. Mail dan voor eind okt 2021 naar onderzoeker Maxime Dekkers (m.dekkers@aef.nl). Samen wordt dan gezocht naar een geschikt moment. Ook voor verdere vragen kun je bij Maxime terecht. Voor het gesprek is geen voorbereiding nodig. Als bedankje ontvang je een cadeaubon.


 

>>Berichten / oproepen van externen

Print