A A Lettergrootte

Informatiebijeenkomsten 

Op 2 mei 2023 organiseerde de VSOP een online bijeenkomst voor patiëntenorganisaties die door de VSOP zijn benaderd om deel te nemen aan de VWS-beoordelingsprocedure van expertisecentra voor zeldzame aandoeningen (ECZA) 2023.

We gaven uitleg over achtergronden van de procedure, de rol van patiëntenorganisaties en wat er van hen wordt verwacht. Ook was er ruimte voor vragen.

Bekijk de bijeenkomst van 2 mei 2023

Bekijk de powerpointpresentatie.

AIMS-Instructiebijeenkomst

In een online instructiebijeenkomst op 8 juni 2022 liet de VSOP patiëntenorganisaties zien hoe zij te werk kunnen gaan bij het daadwerkelijk beoordelen van de kandidaat-ECZA.
Hoe ziet de vragenlijst eruit? Waar op te letten bij het beantwoorden van de vragen? Wat zijn handigheidjes in AIMS? De bijeenkomst en de Powerpointpresentatie zijn via de linkjes hieronder terug te kijken.

Instructiebijeenkomst Beoordeling ECZA 2022

Powerpoint-presentatie

Raadplegen achterban

Op 2 mei 2022 organiseerde de VSOP een bijeenkomst over het raadplegen van de achterban in het kader van de beoordeling ECZA. Waarom zou een patiëntenorganisatie dit moeten doen en hoe? Hoe kan de VSOP ondersteunen? De bijeenkomst en powerpointpresentatie zijn terug te kijken.

Bijeenkomst Achterbanraadpleging Beoordeling ECZA 2022

Powerpoint-presentatie

Algemeen

Op 2 februari 2022 organiseerde de VSOP een online informatiebijeenkomst voor patiëntenoganisaties over de beoordelingsprocedure ECZA 2022. Tijdens de bijeenkomst blikken we terug op eerdere procedures en geven we uitleg over het totale proces, maar ook specifiek over de deelname van patiëntenorganisaties hieraan.

De bijeenkomst werd in 2 delen georganiseerd. Via de linkjes hieronder zijn beide delen en de gebruike Powerpoint-presentatie terug te kijken.

Deel 1: voor patiëntenorganisaties met weinig / geen basiskennis en/of nieuw in de procedure
Deel 2: voor patiëntenorganisaties met veel kennis en ervaring met de procedure vanwege eerdere deelname

Powerpoint-presentatie

 

Laatst bijgewerkt op 30 mei 2023