A A Lettergrootte

Ondersteuning VSOP

De VSOP staat klaar om patiëntenorganisaties te ondersteunen bij de beoordelingsprocedure. We geven advies, beantwoorden uw vragen en ondersteunen bij een achterbanraadpleging. U kunt via expertisecentra @vsop.nl per mail uw vragen aan ons stellen, of onze telefonische hulplijn bellen. Deze is open op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9 en 17 uur: 035 - 603 4096. Of plan desgewenst een bel- of online afspraak in op een moment dat voor u goed uitkomt.

Algemene informatie

Op 2 mei 2023 organiseerde de VSOP een online informatiebijeenkomst waarin aandacht was voor de historie, achtergronden en het waarom van de procedure. Deze bijeenkomst is terug te kijken. 

Informatie over AIMS

Alle patiëntenorganisaties die zijn gekoppeld aan een of meerdere kandidaat-ECZA kunnen deelnemen aan een - bij voldoende animo - nog te plannen online instructiebijeenkomst in juni 2023. Tijdens deze bijeenkomst leggen we uit hoe het AIMS-systeem werkt en waar op gelet moet worden bij het beantwoorden van de vragen. De instructiebijeenkomst in 2022 is hier terug te kijken. Ook in de Handleiding voor Patientenorganisaties staat veel informatie (zie bij Nuttige documenten).

Informatie over een achterbanraadpleging

In de beoordelingsprocedure is het belangrijk dat het bestuur van een patiëntenorganisatie op de hoogte is van de ervaringen van de achterban met het kandidaat-ECZA. De bijeenkomst die daarover in 2022 werd georganiseerd is hier terug te kijken.

Laatst bijgewerkt op 20 juni 2023