A A Lettergrootte
 • Header ZZD

Jury 2017

De jury beoordeelt alle voorgedragen kandidaten voor de Engel Award, en nomineert in zowel de categorieën 'patiënt/naaste' als 'medicus/wetenschapper' enkele personen. Tijdens de Zeldzameziektendag maakt de jury de Award winnaars bekend.

De jury bestond in 2017 uit de volgende leden:

 • Fons Duchateau was ruim dertig jaar ziekenhuisapotheker en betrokken bij klinisch onderzoek naar geneesmiddelen bij zeldzame ziekten. Sinds 2008 is hij lid van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie.
   
 • Frits Lekkerkerker was in 2012 en 2013 als voorzitter van de klankbordgroep Nationaal Plan Zeldzame Ziekten (ZonMW) verantwoordelijk voor het opstellen van het Nationaal Plan Zeldzame Ziekten (NPZZ), en was voorheen voorzitter van de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen.
   
 • Bernhard Reuser was tot 2005 onder andere voorzitter van de Raad van Bestuur van de Katholieke Verplegings - en Verzorgingsinstellingen te Rotterdam en is bestuurslid van de VSOP en het Erfocentrum.
   
 • Charles Ruijgrok is voorzitter en oprichter van het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF).
  Dit fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Het ZZF doet dit door bekendheid te geven aan onbekende, zeldzame ziekten en door geld in te zamelen voor onderzoek.
   

         Fons Duchateau