A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Minister lanceert website over erfelijkheid

28-10-2011

 

BAARN - Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaf op vrijdag 28 oktober het officiële startschot voor een nieuwe website over erfelijkheid. Dit gebeurde tijdens een evenement voor kinderen met een zeldzame ziekte
 

De razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van genetica en verbeterde mogelijkheden voor vroegdiagnostiek en prenatale screening roepen veel nieuwe vragen op over erfelijkheid en aangeboren aandoeningen. De snel groeiende kennis maakt heldere, onafhankelijke en actuele informatie over erfelijkheid belangrijker dan ooit.

Het Erfocentrum biedt die voorlichting en ondersteunt mensen zo bij het maken van keuzes rond hun eigen gezondheid of die van hun kinderen en bij de meningsvorming over maatschappelijke aspecten van erfelijkheid. Ruim 2,5 miljoen mensen maken jaarlijks gebruik van de informatie van het Erfocentrum.
 

Schat aan informatie

Eén van de websites van het Erfocentrum, erfelijkheid.nl, is vernieuwd en uitgebreid. Het algemene publiek en medische professionals vinden hier nu een schat aan toegankelijke informatie over erfelijkheid, bijvoorbeeld over dragerschap, manieren van overerving en DNA.
 

Zeldzame aandoeningen
 

Ook staan er beschrijvingen van ruim 400 erfelijke aandoeningen en mogelijkheden op het gebied van onderzoek en behandeling. Het is hiermee de grootste Nederlandstalige database met begrijpelijke teksten over (zeldzame) aandoeningen.

De teksten zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en ontwikkeld met patiëntenorganisaties en medische experts. De website is gemoderniseerd en gebruikersvriendelijker gemaakt, zodat iedereen snel antwoord kan vinden op zijn of haar vragen.

Klik hier voor de site erfelijkheid.nl

>>Minister lanceert website over erfelijkheid

Print