A A Lettergrootte

4 april: Regiobijeenkomst Radboudumc

04-04-2023 t/m 04-04-2023 Radboudumc Nijmegen

Patiëntenorganisaties voor zeldzame aandoeningen zijn vrijwel altijd op nationaal niveau georganiseerd, terwijl zij ook belangen hebben op regionaal niveau. Het project Zeldzaam in de Regio wil patiëntenorganisaties handvatten bieden om hun regionale rol in de belangenbehartiging effectiever vorm te geven en hun impact te vergroten. Dat betreft zowel op medisch als op sociaal-maatschappelijk gebied.

Hiervoor organiseert de VSOP 7 regiobijeenkomsten in de UMC’s, waar patiëntenorganisaties, zorgprofessionals en andere regionale (zorg)organisaties met elkaar ervaringen en ideeën uitwisselen. De opbrengsten zullen worden gebundeld in een wegwijzer voor patiëntenorganisaties.

Op dinsdag 4 april is de eerste regionale bijeenkomst, in het Radboudumc in Nijmegen, van 19.00 – 21.00 uur.

Op deze avond geven dr. Jan Peter Rake, medisch directeur van het Amalia kinderziekenhuis, en een bestuurslid van de NierpatiëntenVereniging Radboud een presentatie over regionale zorg. Aansluitend volgt een discussie met de deelnemers over hoe we vanuit best-practices kunnen bijdragen aan oplossingen voor de verschillende uitdagingen van zorg in de regio.

U leest er alles over op de projectenpagina

Naar het aanmeldformulier

 

>>>4 april: Regiobijeenkomst Radboudumc

Print