A A Lettergrootte

Platformbijeenkomst Kwaliteitsstandaarden 24 mei 2018

24-05-2018 PGOsupport (Daltonlaan 600, Utrecht)

‘Een zorgknelpunt! En nu?’

Op donderdagavond 24 mei 2018 organiseert de VSOP de jaarlijkse Platformbijeenkomst Kwaliteitsstandaarden voor zeldzame aandoeningen. Dit is de geannuleerde bijeenkomst van 16 november 2017.
Deze Platformbijeenkomst is bedoeld voor patiëntenorganisaties die met de VSOP werken aan een kwaliteitsstandaard (richtlijn of module) of hier met ons in het verleden aan hebben gewerkt. Ook patiëntenorganisaties met interesse in het ontwikkelen van een kwaliteitsstandaard zijn van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats bij PGO Support, Daltonlaan 600 in Utrecht en start om 19.00 uur (vanaf 18.30 uur is de zaal open en kunt u een broodje eten).

Het thema van deze platformbijeenkomst is: ‘Een zorgknelpunt! En nu?’
We gaan er vaak vanuit dat een kwaliteitsstandaard het beste middel is om de meeste zorgknelpunten op te lossen die we vinden bij een knelpuntenanalyse. Op 24 mei willen we stilstaan bij de vraag of dit ook echt zo is. Zijn er nog andere kennisinstrumenten? Welke zijn dit en voor welke knelpunten kunnen ze een uitkomst bieden?

De heer Teus van Barneveld (Directeur Kennisinstituut Medisch Specialisten) vertelt over de gevolgen van de eisen waaraan kwaliteitsstandaarden moeten voldoen. Aansluitend vertelt mevrouw Dunja Dreesens (PhD student FHML / CAPHRI Universiteit Maastricht) over de verschillende kennisinstrumenten en voor welke knelpunten deze kunnen worden ingezet.

Samen bespreken we de knelpunten die er bij patiëntenorganisaties liggen om te kijken of er instrumenten zijn die beter aansluiten dan een kwaliteitsstandaard.
We hopen deze avond naar huis te gaan met (nog) meer bewustzijn over verschillende mogelijkheden en wat er het beste past bij ieders knelpunt.

Bent u geïnteresseerd? Zet donderdagavond 24 mei dan alvast alvast in uw agenda en meld u hieronder aan (i.v.m. de catering graag bij het opmerkingenveld aangeven of u een broodje mee eet).
Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact op nemen met Ilze Roelofs.

>>>Platformbijeenkomst Kwaliteitsstandaarden 24 me...

Print