A A Lettergrootte

Webinar 'Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek in de kindergeneeskunde'

09-12-2021 online

Kinderen zijn niet zomaar kleine volwassenen. Ze zitten anders in elkaar. Medicijnen werken bij hen soms dus ook anders. Gericht medisch-wetenschappelijk onderzoek zorgt dat nieuwe behandelingen worden afgestemd op de behoeften van kinderen. Het is belangrijk dat kinderen en ouders actief bij dat onderzoek worden betrokken. Hoe pak je dat als patiëntenorganisatie aan?

Georganiseerd door Eupati Nederland, met medewerking van VSOP beleidsmedewerkers Mariëtte Driessens en Eric Vermeulen. Op het programma staat:

conect4children
Fenna Mahler, senior projectmanager conect4children (Radboudumc Nijmegen)
conect4children is een publiek-privaat partnership tussen 35 academische en 10 farmaceutische partners, die samenwerken om een klinisch trial netwerk gericht op kinderen op te richten in Europa.

De betrokkenheid van patiënten en publiek in het conect4children-project
Mariëtte Driessens, beleidsmedewerker VSOP
De ervaringen van de VSOP met het betrekken van patiëntenvertegenwoordigers in connect4children. Hoe gaat het en wat kan beter?

Patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek: voorbeelden
Eric Vermeulen, beleidsmedewerker VSOP
Hoe organiseer je de inbreng van patiënten en hun ouders, jongeren en patiëntvertegenwoordigers in wetenschappelijk onderzoek? We bespreken voorbeelden uit conect4children en het Europese PedCrin-project.

  • Datum: donderdag 9 december 2021
  • Tijd: 19:00 – 20:30 uur
  • Locatie: Zoom (je ontvangt de link na aanmelding)

>>>Webinar 'Patiëntenparticipatie bij wetenschappe...

Print