A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

DES-ZorgApp maakt op-maat-zorg mogelijk voor DES-dochters

13-02-2014

Op basis van het vernieuwde screeningsprotocol kunnen DES-dochters, in overleg met de arts, door middel van de DES-ZorgApp, in ‘Mijn DES-Zorgplan’, afspraken maken over de specifieke zorg voor DES-dochters, zoals zij die wensen. Het DES Centrum en de VSOP ontwikkelden de App.
De DES-ZorgApp is een online programma en hulpmiddel waarmee DES-dochters alle benodigde informatie rond goede zorg in handen hebben. Binnenkort wordt de applicatie via de website van het DES Centrum beschikbaar gesteld voor Smartphone, Tablet en PC. In Medisch Contact van 13 februari 2014 brengen het DES Centrum en VSOP de complete DES-Zorgset inclusief de App onder de aandacht.
Klik hier om het artikel in medisch contact te bekijken.

Het DES Centrum en de VSOP ontwikkelden ook een set kwaliteitscriteria waarmee het bestaande screeningsprotocol DES-dochters (2012) werd uitgebreid. Deze criteria zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van DES-dochters en hebben o.a. aandacht voor tevredenheid over de zorg, vertrouwensrelatie met de zorgverlener, initiatief voor een afspraak en aanwezigheid van derden bij het consult.
Een volledig overzicht van de kwaliteitscriteria en het aangepaste screeningsprotocol staat op de website van het DES Centrum.

>>DES-ZorgApp maakt op-maat-zorg mogelijk voor DE...

Print