A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter patiëntenfederatie NPCF

29-11-2012

Gerdi Verbeet is de nieuwe voorzitter van patiëntenfederatie NPCF. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het symposium dat de patiëntenfederatie organiseerde ter gelegenheid van het afscheid van de vorige voorzitter, Jopie Verhoeven. Gerdi Verbeet gaat zich namens de patiëntenfederatie inzetten voor een sterkere positie van patiënten.

Gerdi Verbeet was van 2001 tot 2012 (met een korte onderbreking in 2002) namens de PvdA lid van de Tweede Kamer. Vanaf 2006 tot aan de verkiezingen van september 2012 was Verbeet voorzitter van de Tweede Kamer.

Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF kijkt uit naar de samenwerking. "Met Gerdi Verbeet hebben we een krachtige voorzitter, die met haar kwaliteiten een belangrijke rol kan spelen in het versterken van de positie van patiënten en van onze organisatie in het zorgveld."

Gerdi Verbeet is enthousiast over het voorzitterschap. "De zorg is volop in beweging, de positie van de patiënt verandert. Ik denk dat we als patiëntenfederatie een belangrijke bijdrage kunnen leveren om de zorg beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van patiënten. Daarbij is goede informatievoorziening over zorg en de kwaliteit daarvan heel belangrijk.”
Voor Verbeet is de zorg geen onbekend terrein. “Als Kamerlid heb ik me onder meer  beziggehouden met ouderenbeleid. Een thema dat nu actueler is dan ooit, waar ik me als voorzitter van de patiëntenfederatie zeker verder voor in zal zetten.“
 

>>Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter patiëntenfedera...

Print