A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Gezocht: ouders die willen meedenken over de hielprik!

31-10-2019

Wie zoeken we?

Ouders die in de afgelopen vijf jaar een kind hebben gekregen.

Wat is de hielprik?

De hielprik: alle ouders van pasgeboren baby’s krijgen ermee te maken. Met de hielprik wordt de baby onderzocht op een aantal ernstige, behandelbare ziekten. Het vroeg ontdekken van deze ziekten is van levensbelang.  Vroege behandeling voorkomt ernstige schade aan de ontwikkeling van het kind. In de toekomst kunnen er steeds meer ziekten worden gevonden met de hielprik. Maar hoe kan hierbij het beste rekening worden gehouden met de wensen van ouders?

Onderzoek naar (uitbreiding) hielprik

Met een wetenschappelijk onderzoek naar ervaringen met de hielprik willen we te weten komen wat ouders vinden van de hielprik en de uitbreiding daarvan met meer ziektes. Dit doen we om de voorlichting en de uitvoering van de hielprik zo nodig te verbeteren.

We zoeken ouders die in een klankbordgroep willen deelnemen of bereid zijn in een interview hun mening te geven. 

Interesse? Laat het weten aan de onderzoekers Adriana Kater of Tessa van Dijk (of a.kater1@vumc.nl of t.vandijk@amsterdamumc.nl, tel: 020-4445970 of 020-4442812).

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Amsterdam UMC, locatie VUmc en TNO in samenwerking met het RIVM en verschillende patiëntenorganisaties. De resultaten zullen gerapporteerd worden aan het ministerie voor VWS.


Bij vragen kunt u ook contact opnemen met Elsbeth van Vliet (VSOP). 
 

>>Gezocht: ouders die willen meedenken over de hi...

Print