A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Gezocht: Patiënten/ouders voor workshop nieuwe medicijnen

28-05-2013

De VSOP en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen zijn op zoek naar (ouders van) patiënten met een zeldzame en ernstige aandoening, die enigszins bekend zijn met de beoordeling van geneesmiddelen en de Engelse taal beheersen. De besloten workshop vindt plaats op vrijdag 28 juni 2013 bij het CBG te Utrecht van 10.00 – 17.30 uur.

Het doel van de workshop is een goed beeld te krijgen van hoe (ouders van) deze patiënten aankijken tegen het afwegen van de risico’s en baten van nieuwe geneesmiddelen voor ernstige (zeldzame) aandoeningen.  Op basis van de uitkomsten worden aanbevelingen ontwikkeld voor de beoordeling van geneesmiddelen door Europese instituten.

De workshop is onderdeel van een Europese studie die wordt gecoördineerd door  Genetic Alliance UK en het Welsh Institute for Health and Social Care. Deze partijen begeleiden de workshop en daarom zal de voertaal  Engels zijn. Het laatste deel van de middag zal zich toespitsen op de Nederlandse situatie en zal wel in het Nederlands plaatsvinden.

Klik hier om de Engelse uitnodiging te downloaden.

Meer informatie over de Workshop en aanmelden kan via m.driessens@vsop.nl

>>Gezocht: Patiënten/ouders voor workshop nieuwe...

Print