A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Huisartsenbrochure verbetert kwaliteit van zorg

16-03-2019

Huisartsen hebben vaak geen tot weinig expertise op het gebied van zeldzame aandoeningen zoals de ziekte van Hirschsprung. Daarvoor ziet hij of zij te weinig mensen met deze aandoening. De huisarts speelt echter wel een rol in de zorg voor mensen met Hirschsprung, bijvoorbeeld wanneer zij komen voor griep, vermoeidheid, omgaan met de ziekte of lotgenotencontact. 

Om huisartsen over de ziekte van Hirschsprung te informeren, hielp de VSOP de Vereniging ziekte van Hirschsprung en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) om speciaal voor de huisarts informatie samen te stellen. De informatie bestaat uit een huisartsenbrochure en een begeleidende brief. Patienten kunnen die aan hun huisarts geven. 

De digitale huisartseninformatie kan een waardevolle bijdrage kan leveren aan de zorg die een huisarts kan bieden aan mensen met de ziekte van Hirschsprung.

Advies en ondersteuning geboden

Huisartsenbrochures helpen, net als zorgstandaarden en richtlijnen, om de kwaliteit van zorg aan mensen met zeldzame aandoeningen te verbeteren. De VSOP heeft veel kennis en ervaring met het opstellen van deze documenten. De kennis is gebundeld op de website kwaliteitvoorzeldzaam.nl . U kunt daar ook terecht voor advies en ondersteuning als u als patiëntenorganisatie ook een dergelijk traject wilt starten.

>>Huisartsenbrochure verbetert kwaliteit van zorg

Print