A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Impasse rond geboortezorg is slecht voor zwangere vrouwen

21-04-2016

Minister Schippers van Volksgezondheid roept alle organisaties die betrokken zijn bij geboortezorg bijeen om een hoog opgelopen conflict rond de geboortezorg uit te praten.
In een brief aan de Kamer schrijft ze dat 17 organisaties al twee jaar werken aan Zorgstandaard Integrale Geboortezorg, maar dat nu blijkt dat Verloskundigen zich op één cruciaal onderdeel niet kunnen vinden in de standaard. “Ik vind het ongelooflijk jammer dat het partijen niet is gelukt om zelf tot overeenstemming te komen over de Zorgstandaard. (....) We moeten uit de polarisatiestand komen en ik hoop dat ik daaraan een bijdrage kan leveren”, aldus de minister.


De Patiëntenfederatie NPCF, Stichting Kind en Ziekenhuis en de VSOP zijn blij met de oproep van de minister. De zorg moet zo worden georganiseerd dat zorgverleners optimaal samenwerken in netwerken en in samenspraak met de zwangeren. De zorgstandaard geeft hiervoor handvatten. De drie partijen zijn ervan overtuigd dat de zorg voor zwangeren en baby’s verbetert door de implementatie van de zorgstandaard. Zij roepen partijen op om snel uit de impasse te komen in het belang van de zwangeren en baby’s.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht
 

>>Impasse rond geboortezorg is slecht voor zwange...

Print