A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Lancering Zorgstandaarden.net t.b.v. ontwikkeling zorgstandaarden

05-02-2012

Op 1 februari jl. heeft de VSOP een website over zorgstandaarden voor zeldzame aandoeningen gelanceerd: www.zorgstandaarden.net.
De site is bestemd voor patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, ontwikkelaars en gebruikers van zorgstandaarden en verstrekt informatie over ontwikkeling, samenstelling, implementatie etc. De site bevat nieuws, activiteiten, nuttige links en natuurlijk ook veel informatie over de zorgstandaarden die de VSOP momenteel zelf ontwikkelt, te weten: erfelijke borst- en eierstokkanker (BRCA), Li-Fraumeni Syndroom, hemochromatose, bijnierziekten, ataxie, craniofaciale aandoeningen, dwarslaesie, Marshall Smith Syndroom, hypofyse-aandoeningen, neurofibromatose type 1 en 2, nefrotisch syndroom, Noonan syndroom, mitochondriële aandoeningen, myotone dystrofie en de ziekte van Hirschsprung.


De VSOP wordt bij de ontwikkeling van zorgstandaarden geadviseerd door een adviescommissie met daarin externe leden als: Mw. D. Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar en
ex-directeur-generaal curatieve zorg bij het ministerie van Volksgezondheid; Prof. dr. B.H.R. Wolffenbuttel, hoogleraar Endocrinologie en Stofwisselingsziekten (UMCG) en betrokken geweest bij totstandkoming diabetes-zorgstandaard en dr. F.H. Bosch, voorzitter van de Ned. Internisten Vereniging en internist in het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem.

Heeft u tips, opmerkingen of vragen? U kunt deze aanleveren via het contactformulier op de website of info@zorgstandaarden.net
 

>>Lancering Zorgstandaarden.net t.b.v. ontwikkeli...

Print