A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Maria Martens nieuwe voorzitter VSOP

03-06-2010

De VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties) heeft deze week een drietal nieuwe bestuursleden benoemd. Voormalig Europarlementariër Maria Martens wordt de nieuwe voorzitter, daarnaast treden Tweede Kamerlid Chantal Gill’ard en Anton de Wijer toe tot het bestuur.

Mw. Martens was gedurende tien jaar lid van het Europees Parlement namens het CDA en heeft een achtergrond in de theologie, ethiek en marketing. Zij volgt dhr Bernard Reuser op als voorzitter, die zich als ‘gewoon’ bestuurslid blijft inzetten voor de organisatie. Mw. Gill’ard is lid van de Tweede Kamer namens de PVDA en is o.a. deskundig op het terrein van de juridische en ethische aspecten van de medische biotechnologie. Dhr. de Wijer is o.a. voorzitter van de Stichting Beter, een organisatie die zich inzet voor betere zorg voor erfelijke vormen van kanker.
De overige aanblijvende leden van het VSOP bestuur zijn dhr. Joop Baars, penningmeester, en dhr. Haske van Veenendaal, secretaris. Mw. Jolanda Huizer verlaat het bestuur. Als secretaris van de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen blijft zij echter nauw betrokken bij de thematiek van de VSOP.
De VSOP zet zich namens zestig lidorganisaties in voor de specifieke problematiek van zeldzame, erfelijke en aangeboren aandoeningen en voor vraagstukken op het terrein van de humane genetica en erfelijkheid. Ook stimuleert de VSOP het wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de genetica, medische biotechnologie en life-sciences, alsmede de rol van patiënten daarin.
De VSOP denkt met dit vernieuwde bestuur een sterke stem te hebben richting overheid, politiek, gezondheidszorg en wetenschap om het patiëntenbelang op deze thema’s in te kunnen brengen.
 

>>Maria Martens nieuwe voorzitter VSOP

Print