A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Onderzoek: Erfelijke kanker en geen afspraak bij klinisch geneticus

14-03-2022

Onderzoekers willen graag volwassenen interviewen die bij een erfelijke vorm van kanker in de familie besloten hebben geen afspraak bij de klinisch geneticus (erfelijkheidsarts) te maken.

De klinisch geneticus helpt iemand bij het maken van de keuze om wel of niet DNA-onderzoek (erfelijkheidsonderzoek) in te zetten.

Heeft u een erfelijke vorm van kanker (in uw familie)? Heeft u er zelf voor gekozen om geen afspraak bij een polikliniek Klinische Genetica te maken of heeft u familieleden die dit (nog) niet hebben gedaan?

Iedereen heeft daar een eigen keuze in. Wellicht twijfelen familieleden nog, schuiven ze de keuze voor zich uit of willen ze het gewoon echt niet weten. Alles kan. Voor artsen en onderzoekers is dit waardevolle informatie. Onderzoekers willen daarom graag volwassenen interviewen die voor deze keuze hebben gestaan en besloten hebben geen afspraak te maken bij een polikliniek Klinisch Genetica.

Het interview duurt ongeveer 45 minuten en zal via videobellen plaatsvinden. Voor deelnemers is een bol.com bon van 10 euro beschikbaar.

Aanmelden voor dit onderzoek kan tot eind april via een mail aan Lieke van den Heuvel, onderzoeker bij de polikliniek Klinische Genetica UMC Utrecht: l.m.vandenheuvel-8@umcutrecht.nl

Ook als u vragen heeft over het onderzoek kunt u bij haar terecht.

>>Onderzoek: Erfelijke kanker en geen afspraak bi...

Print