A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Twee nieuwe huisartsenbrochures gepresenteerd

14-09-2015

Afgelopen zaterdag was er aandacht voor twee nieuwe huisartsenbrochures.

Spierziekten Nederland presenteerde de nieuwste huisartsenbrochure CIAP, op het Spierziektencongres in Veldhoven. De huisartsenbrochure is in nauwe samenwerking met het NHG, VSOP en Spierziekten Nederland gerealiseerd. De zeldzame spieraandoening chronische idiopathische axonale polyneuropathie (CIAP) is niet te genezen, maar een goede begeleiding kan wel veel doen aan de symptomen. Daarom is er een brochure voor de huisarts  en /of revalidatiearts gemaakt waarin alle behandelinformatie is samengevat.

Tijdens een bijeenkomst van de Fragiele X Vereniging werd de onlangs gerealiseerde huisartsenbrochure over de Fragiele X gerelateerde aandoeningen FXTAS en FXPOI onder de aandacht gebracht. Ook deze brochure is een coproductie tussen het NHG, de VSOP en de patiëntenorganisatie, in dit geval de Fragiele X Vereniging.

De brochure's zijn te downloaden via www.vsop.nl, www.zichtopzeldzaam.nl, www.nhg.org en via de websites van de betrokken patiëntenorganisaties, www.spierziekten.nl en www.fragielex.nl.

Klik hier om het persbericht van Spierziekten Nederland over het verschijnen van de brochure over CIAP te downloaden.
 

>>Twee nieuwe huisartsenbrochures gepresenteerd

Print