A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

VSOP partner in de Europese Patiënten Academie voor Therapeutische Innovatie

06-02-2012

Op 1 februari 2012 jl. is een consortium van start gegaan met het project EUPATI. Het project richt zicht met name op de training van patiënten(-organisaties) op het terrein van medicijnontwikkeling. Ook wordt publieksinformatie ontwikkeld. Het project van ruim 11 miljoen Euro wordt gefinancierd volgens de IMI formule waarin zowel de Europese Commissie als de Europese farmaceutische industrie (aangesloten bij hun koepel EFPIA) een bijdrage leveren (www.eupati.eu).

Het consortium wordt gecoördineerd door het Europese Patiëntenforum EPF en bestaat uit 29 partners waaronder vijf toonaangevende pan-Europese patiëntenorganisaties, academische en not-for profit organisaties en Europese farmaceutische bedrijven. Dit consortium zal educatief materialen, trainingen en een openbare Wikipedia bibliotheek gaan ontwikkelen op onderwerpen als personalised medicine, klinische trials, bijwerkingen en veiligheid, kosteneffectiviteit en patiëntenparticipatie. VSOP werkt met de Genetic Alliance UK samen in de uitvoering van 6 van de 7 projectonderdelen (workpackages). Het project wordt gelanceerd tijdens de DIA EuroMeeting in Kopenhagen op 27 maart as.

Een Regulatory Advisory Panel onder leiding van de regelgevende instanties, een Project Advisory Board van vooraanstaande experts en een ethisch panel bewaken de objectiviteit, transparantie en de onafhankelijkheid van educatieve materialen. Deze worden in zes talen, die in elf Europese landen worden gesproken, beschikbaar gesteld. Het Nederlands is daar geen onderdeel van, maar de VSOP zal geen mogelijkheid onbenut laten om materialen en cursussen ook in het Nederlands aan te gaan bieden.
 

>>VSOP partner in de Europese Patiënten Academie...

Print