A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

VSOP partner in Europese Patiënten Academy voor therapeutische innovatie (EUPATI)

01-02-2012

Op 1 februari 2012 is onder leiding van het European Patient Forum (EPF) een consortium van start gegaan met het door IMI en de Europese Commissie gefinancierde project EUPATI. Dit consortium zal educatief materiaal, trainingen en een openbare wikipedia bibliotheek gaan ontwikkelen on vertegenwoordigers van patiënten(-organisaties) en het brede publiek te informeren en te trainen over alle processen die onderdeel zijn van medicijnontwikkeling.

Ook onderwerpen zoals personalised medicine, het ontwerp en uitvoering van klinische trials, de veiligheid van medicijngebruik, de kosteneffectiviteit van medicijnen  en de betrokkenheid van patiënten en hun vertegenwoordigers in het ontwikkelingsproces van medicijnen zullen in dit programma aan bod komen. EUPATI zal educatief materiaal gaan ontwikkelen in zes Europese talen gericht op het bedienen van elf Europese landen.

Het consortium, geleid door de Europese Patiëntenforum EPF, bestaat uit 29 partners waaronder 5 toonaangevende pan-Europese patiëntenorganisaties, academische en not-for profit organisaties en bij EFPIA aangesloten farmaceutische bedrijven. Een Regulatory Advisory Panel onder leiding van de regelgevende instanties, een Project Advisory Board, bestaande uit vooraanstaande experts met jarenlange geloofwaardigheid in het betrekken van patiënten en de farmaceutische R & D, maar ook een ethisch panel zullen zorgdragen voor objectiviteit, transparantie en de onafhankelijkheid van educatieve inhoud.

VSOP is vanaf 1 februari 2012 tot 1 februari 2017-samen met haar Engelse collega Genetic Alliance UK- betrokken bij 6 van de 7 workpackages van het project. Het project zal gelanceerd worden tijdens de DIA EuroMeeting in Kopenhagen die op 27 maart aanstaande plaats vind.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van EUPATI

>>VSOP partner in Europese Patiënten Academy voor...

Print