A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Websites expertisenetwerken congenitale malformaties online!

16-02-2021

De VSOP heeft samen met de expertisecentra en patiëntenorganisaties websites ontwikkeld voor de expertisenetwerken anorectale malformaties, congenitale hernia diafragmatica, slokdarmafsluiting en ziekte van Hirschsprung. Deze websites laten patiënten en zorgverleners zien hoe de zorg in het netwerk is ingericht en dragen bij aan de vindbaarheid van de expertisecentra voor zowel patiënten als (verwijzende) zorgverleners buiten de centra. 

De websites zijn onderverdeeld in 4 pijlers:

  • Het expertisenetwerk: informatie over het bezoek aan een expertisecentrum, contactgegevens en een overzicht van de professionals. 
  • Voor patiënten: informatie over de aandoening, de zorg en de patiëntenorganisatie. 
  • Voor zorgverleners: verdiepende informatie over de aandoening en de zorg en tevens contactgegevens voor een collegiaal consult. 
  • Research: het wetenschappelijk onderzoek dat door het expertisenetwerk wordt uitgevoerd. 

Ook staan op de websites animatiefilmpjes over de expertisenetwerken, wordt antwoord gegeven op veelgestelde vragen van zowel patiënten als zorgverleners en zijn linken opgenomen naar reeds bestaande richtlijnen en protocollen.

Bekijk de websites via: 

We hopen dat de websites zowel patiënten als zorgverleners daadwerkelijk helpen bij het vinden van de juiste zorg op de juiste plek!

Met dank aan:

Patiëntenorganisaties: Vereniging Anusatresie, Platform CHD, VOKS en Vereniging ziekte van Hirschsprung.
De expertisecentra voor anorectale malformaties en de expertisecentra voor ziekte van Hirschsprung gevestigd in Amsterdam UMC, Erasmus MC, Radboudumc, UMCG en UMCU.
De expertisecentra voor congenitale hernia diafragmatica gevestigd in Erasmus MC en Radboudumc. 
De expertisecentra voor slokdarmafsluiting gevestigd in Amsterdam UMC, Erasmus MC en UMCU. 

>>Websites expertisenetwerken congenitale malform...

Print