A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Zeldzame Engel Awards uitgereikt aan patiënt, arts en het RTL-programma 'Diagnose Gezocht'

27-02-2016

Ruim 250 deelnemers aan de Zeldzameziektendag 2016 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid waren getuige van de jaarlijkse uitreiking van de Zeldzame Engel Awards. Deze Awards worden jaarlijks uitgereikt aan personen die zich op bijzonder wijze hebben ingezet voor mensen met zeldzame aandoeningen.
Uit de vele genomineerden koos de jury één patiënt en één arts. Tevens werd het RTL-programma ‘Diagnose Gezocht’ onderscheiden met de eervolle Engel Award voor de media.

Winnaars Zeldzame Engel Awards

Patiënt: mw. Alida Noordzij

In de categorie ‘patiënt of naaste van een patiënt’ werd de Engel Award toegekend aan mevrouw Alida Noordzij.
De jury was zeer onder de indruk van de wijze waarop zij zich jarenlang heeft ingezet voor Bijniervereniging NVACP en BijnierNET en daarmee bijdroeg aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met zeldzame bijnieraandoeningen, ondanks haar eigen fysieke beperkingen door een dergelijke aandoening.

Arts: dr. Bouke Hazenberg

In de categorie ‘wetenschapper/medicus’ ging de Engel Award dit jaar naar dr. Bouke Hazenberg voor zijn belangrijke bijdrage aan betere diagnostiek en behandeling van patiënten met Amyloïdose, alsmede voor zijn ondersteuning van de Stichting Amyloïdose Nederland.
Dr. Hazenberg werkt als reumatoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Media: ‘Diagnose Gezocht’

De Media-Award werd toegekend aan het RTL4-programma ‘Diagnose gezocht’ en overhandigd aan prof. dr. Hugo Heymans, emeritus hoogleraar kindergeneeskunde die samen met presentatrice Wendy van Dijk het gezicht was van dit bijzondere programma. De jury: “Het programma heeft op treffende wijze duidelijk gemaakt wat de impact is van het ontbreken van een diagnose op het leven van een kind met een zeldzame aandoening, de ouders en het gezin, en hoe ontzettend moeizaam de vaak jarenlange zoektocht naar een diagnose verloopt. Bovendien heeft het op een inhoudelijk sterke manier bijgedragen aan de publieke bewustwording betreffende zeldzame aandoeningen.”
Ook ‘Simpel Media’, de maker van het programma, deelde in de eer.
 
 

 

>>Zeldzame Engel Awards uitgereikt aan patiënt, a...

Print