A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Update - Beoordelingsprocedure Expertisecentra Zeldzame Aandoeningen

22-03-2021

Tot eind februari jl. was het voor kandidaat expertisecentra mogelijk zich alvast voor aan te melden voor de beoordelingsprocedure. VSOP beschikt over een lijst met centra die dit voorjaar beoordeeld willen worden. Aan alle centra in deze lijst koppelt de VSOP patiëntenorganisaties die worden gevraagd het centrum vanuit de ervaring van patiënten te beoordelen.

Deze patiëntenorganisaties krijgen een bericht van de VSOP met de vraag of te controleren of ze aan de juiste aandoeningen zijn gekoppeld en de centra kunnen beoordelen. Ook nodigen we hen uit voor een online instructiebijeenkomst op 8 of 13 april a.s. Tijdens zo’n bijeenkomst staat de VSOP stil bij de procedure die voor patiëntenorganisaties geldt. Hoe gaan zij te werk? Wat zijn voorbereidingen die gedaan moeten worden? Alles is erop gericht de patiëntenorganisaties zo goed mogelijk voor te bereiden op de daadwerkelijk beoordeling die vanaf 28 mei start en loopt tot en met 12 juli 2021.  

VSOP ondersteunt

De VSOP staat klaar om patiëntenorganisaties te ondersteunen bij de beoordelingsprocedure. Om gemakkelijk bereikbaar te zijn is vanaf 29 maart onze telefonische hulplijn voor de beoordelingsprocedure van expertisecentra open. 

Van ma t/m vrijdag van 9 tot 17 uur is de hulplijn open via 035 - 603 4096.

Ook kunt u via expertisecentra @ vsop.nl per mail uw vragen aan ons stellen. Of plan een bel- of zoom-afspraak in op een moment dat voor u goed uitkomt.

Informatie

De afgelopen tijd is veel nieuwe informatie over de beoordelingsprocedure op onze website geplaatst. Zo vindt u daar de planning, meer dan 30 veel gestelde vragen en uiteenlopende nuttige en bruikbare documenten!

>>Update - Beoordelingsprocedure Expertisecentra...

Print