A A Lettergrootte
  • headerfoto-pillen

Weer meer samenwerkende expertisecentra zichtbaar als expertisenetwerk

10-01-2023

Om netwerkzorg te stimuleren en de zichtbaarheid van erkende expertisecentra voor patiënten en zorgverleners te vergroten, biedt de VSOP hen – met externe financiering – geavanceerde gezamenlijke websites aan. Op deze websites krijgen zowel patiënten als (verwijzende) zorgverleners informatie over de organisatie van zorg en onderzoek binnen het expertisenetwerk.

Afgelopen tijd zijn de volgende sites gelanceerd: Nefrotischsyndroom-expertise.net; OI-expertise.net; Sikkelcel-en-thalassemie-expertise.net; Achondroplasie-expertise.net; XLH-expertise.net. Binnenkort volgen de websites voor MED-SED en voor Marfan en aanverwante aandoeningen. Voor een overzicht van al reeds opgeleverde websites zie de pagina expertisenetwerken.
 
We bekijken momenteel de mogelijkheden om de ontwikkeling van nieuwe websites voor expertisenetwerken te kunnen financieren. Om een website voor een expertisenetwerk te kunnen ontwikkelen zijn minimaal twee expertisecentra voor een bepaalde zeldzame aandoening nodig en moet men bereid zijn na oplevering van de website de kosten voor hosting en onderhoud voor hun rekening te nemen (ong. 400 euro per jaar). Neemt u bij interesse s.v.p. contact op met VSOP-beleidsmedewerker Daphne Stemkens via D.Stemkens@vsop.nl.

>>Weer meer samenwerkende expertisecentra zichtba...

Print