A A Lettergrootte

Conect4Children (C4C)

C4c (Conect4Children = Collaborative Netwerk for European Clinical Trials for Children) is een groot gezamenlijk Europees netwerk dat tot doel heeft de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en andere therapieën voor de alle groepen van kinderen te vergemakkelijken. Het is een baanbrekend initiatief voor de uitvoering van multinationale klinische onderzoeken bij kinderen. C4C draagt tegelijkertijd zorg voor de noden van baby's, kinderen, jongeren en hun families. 

C4c komt tegemoet aan de behoeften van pediatrische patiënten dankzij een nieuwe samenwerking tussen de academische en de particuliere sector, waaronder 33 academische en 10 industriële partners uit 20 Europese landen, en meer dan 50 derde partijen en ongeveer 500 aangesloten partners. 
Als onderdeel van C4C wordt Pedmed-NL opgericht, het Nederlands Pediatrisch Clinical Trial Network.

Website Conect4Children

Toelichting

C4c streeft naar een duurzaam, geïntegreerd platform voor de efficiënte en snelle uitvoering van klinische onderzoeken van hoge kwaliteit bij kinderen en jongeren in alle omstandigheden en fasen van het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen. Door een nieuw organisatiemodel c4c streeft ernaar om innovatie aan te brengen in alle fasen van klinische ontwikkeling en in het klinisch ontwikkelingsproces.

C4C zet een nieuwe infrastructuur op ter ondersteuning van alle klinische onderzoeken van geneesmiddelen bij kinderen door de nadruk te leggen op inclusiviteit en samenwerking in de diverse geografische, specialistische, sectorale, culturele en maatschappelijke achtergronden. Op deze manier wordt het een ijkpunt in de momenteel gefragmenteerde Europese klinische onderzoeksomgeving.

De c4c-benaderingen en –methoden zullen gevoed worden door opgedane ervaring, geleerde lessen en up-to-date deskundig advies, die vervolgens zullen worden verfijnd in haalbaarheidsonderzoeken voor klinische onderzoeken.
 

Rol van de VSOP

De VSOP is een zogenoemde 3e partij en zal patiënten en publiek betrekken. In Nederland werken we daarbij samen met PedMed-NL en Stichting Kind & Ziekenhuis. We gebruiken hier de website www.kindenonderzoek.nl voor.

Actueel

 

Laatste ontwikkelingen binnen dit project vindt u op https://conect4children.org/news/

Samenwerking

C4C is financieel mogelijk gemaakt door het Europese Innovative Medicines Initiative 2 en ontvangt steun van het Europese Horizon 2020 programma en de branche organisatie van de farmaceutische industrie, EFPIA.

Looptijd

C4C is een zesjarig project en is gestart op 1 mei 2018.

Terug naar het overzicht

>>>Projecten Europees

Print